U17 van FC Maasland NO wint uit tegen Beek-Bree

De 18 spelers van de U17 van FC Maasland hebben afgelopen weekeinde uit gespeeld tegen GS Beek-Bree met 1-4. Wekelijks doen 2 jongens in een beurtrol bij de U21 mee. “Er zit potentie in dit team”, aldus trainer Pieter Segers.

Deze week waren Jeroen Baens en Benjamin Vossen aan de beurt en waren er daardoor afgelopen wedstrijd niet bij in Beek. Door een aantal blessures bij de gewestelijke U17 speelde Senne Breukers ook niet bij PU17 mee. Senne – die net als Bo Kuypers nog U15-er is- deed zaterdag zijn duit in het zakje bij de 2-5 overwinning van de GU17 in Opoeteren.
Karel Brouns, tot slot, ontbrak door een knieblessure en zal komende week hervatten.

Na de goede voorbereiding en de degelijke competitie-opener tegen Lindelhoeven, volgde er afgelopen week een 3-2 nederlaag tegen SK Meeuwen. Deze mindere prestatie moest en zou rechtgezet worden. Na 2′ stonden de spelers uit Kinrooi helaas al 1-0 achter. Maar toch voelde je dat de jongens geconcentreerd waren en er in zin in hadden.

Na de tegengoal namen ze met goed voetbal en de nodige drive het heft in handen. Dit resulteerde aan de rust in een 1-3 voorsprong na twee infiltraties en goals van een sterk spelende Yves en een goal na infiltratie door het centrum van de zeer energiek spelende Yenthe.

Stan, Jordi, Milan, Laurens, Joren en Bjarne waren verdedigend sterk en voetbalden met zelfvertrouwen uit. De driehoek op het middenveld draaide goed waardoor Roel vaak de opening aan de buitenkant vond en Ruben, Bo en Dustin hielden het spel goed breed en behielden aan de bal heel goed het overzicht.

Tibo speelde als een echte targetman op de 9, en legde de balletjes vaak heel goed af op de lopende mensen. Yoran keepte weeral een sterke partij, zowel op zijn lijn als meevoetballend.

Na de pauze bleven de spelers uit Kinrooi de bal claimen en met momenten ging deze heel snel van voet tot voet. Bo – net als Senne eigenlijk nog U15 – vond ook op de 10 zijn draai, Bjarne speelde 30 min op positie 7, heel ongewoon voor hem, maar hij deed dat prima. Hij leverde zelfs de assist voor de mooie 1-4 van de goede inlopende Yenthe! Dit was meteen de eindstand.

Een heel mooie teamprestatie, waarin iedereen zijn steentje aan bij heeft gedragen.
“De U17-groep is een toffe bende, waar er bij iedereen nog veel progressiemarge op zit. En dat de verschillende U17-ers zich engageren om als trainer in de jeugwerking van FC Maasland NO aan de slag te gaan, valt alleen maar toe te juichen. Zo helpt Milan bij de trainingen U6, Roel bij de GU10 en Senne bij GU13”, zo besluit trainer Pieter Segers.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *