'Sjaakmat' nieuwste voorstelling Toneelgroep Zeeversbas Hunsel

De nieuwe voorstelling van toneelgroep Zeeversbas Hunsel heet ‘Sjaakmat’. Een voorstelling die gemaakt is door de spelersploeg zelf, vanuit improvisatie. In den beginne was er helemaal niets. Geen idee, geen thema, geen richting. Maar wel verschillende wensen.

Vanuit die wensen, zowel rolinvulling en genre, zijn de improvisaties gestart. Al snel kwam het idee om in een alternatief decor te spelen. De zoektocht naar de relaties tussen de verschillende rollen bracht langzaam een verhaal in zicht. De verfijning kon beginnen, de tekst zichtbaar en het verhaal een feit.

‘Sjaakmat’ is een kasteelcomedie, waarin een zwaar misverstand de oorzaak is van allerlei verwikkelingen. Narsissis, de neef van koning Leopold, brengt droevig nieuws. In zijn handen draagt hij de urn van Genevieve. Godfried, de rechterhand van Leopold, kan niet begrijpen dat de prinses, Rosa-Linde, dit nieuws niet mag vernemen. Hij weet de kampioen van het land, Everhart, die al verschillende slagen gewonnen heeft, te overtuigen om samen het land te redden. Want wat wil Narsissis, en wat komt zijn moeder, Fidelea, hier doen? Vragen die niet enkel een antwoord moeten krijgen, maar hoe zetten ze de foute troonopvolger zoals Narsissis schaakmat. Want dat is de enige manier om de echte troonopvolgster, Rosa-Linde, en het koninkrijk te redden. De enige die overzicht over alles zou kunnen hebben is Hildagonda, de moeder van Leopold. Maar helaas zit er geen logica meer in haar brein.

De voorstellingen zijn 18, 19, 25 en 26 oktober om 20.00 uur en 20 oktober om 14.00 uur.

De voorverkoop start 29 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Parochiezaal, Jacobusstraat 9 in Hunsel. Vanaf 30 september zijn de kaarten telefonisch te reserveren via 06-520.13.389. Kaartjes kosten € 9.00.

Meer info is online te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *