Okra Bree op daguitstap naar de Westhoek

Op donderdag 12 september 2019 vertrok een groot aantal leden van Okra Bree voor een daguitstap naar de IJzer.

André Spelmans, reisverantwoordelijke bij OkraA, was de gids. In de voormiddag maakten de aanwezigen een boottocht op de IJzer van Nieuwpoort naar Diksmuide. Tijdens deze boottocht gingen de gedachten naar de vreselijke slag om de IJzer in de Eerste Wereldoorlog, de gesneuvelde soldaten van Bree en omgeving, de inundatie door Cogge en Geeraert.

Na een lekkere maaltijd in Diksmuide, brachten de OKRA-leden een bezoek aan het centrum Jules Destrooper in Lo-Reninge met een plaatselijke gids. Dit bedrijf dat koekjes maakt, werd door Jules Destrooper opgericht in 1886. Het is vooral bekend om zijn typische natuurboterwafeltjes.

Foto: Marcel Hanegreefs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *