Beleef de geschiedenis van Thorn

Het stift van Thorn is in de achttiende eeuw the place to be voor de dochters van rijksvorsten en -graven. Nergens in Nederland is er zo’n concentratie van prinsessen als in Thorn. Dat stadje van amper 1500 inwoners is een trefpunt van de beau monde, zoals Monaco dat tegenwoordig is. Wie er niet alleen over wil lezen, maar de geschiedenis van Thorn ook wil beleven, is van harte uitgenodigd voor de feestelijke presentatie (in samenwerking met De Aldenborgh Weert en het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap) van een boek op zondagmiddag 20 oktober om 14.00 uur in het Munttheater in Weert.

Joost Welten kon de hand leggen op een gigantische hoeveelheid nooit eerder geraadpleegde bronnen en geeft in De vergeten prinsessen van Thorn een echte inkijk in de leefwereld van dit voormalige rijk der hoogadellijke vrouwen.

We volgen de dames op hun reizen door Europa, tijdens jachtpartijen, maar ook wanneer ze vertwijfeld op zoek zijn naar geld om hun schulden te betalen. Hoe gaan zij om met de speelruimte die hun wordt toebedeeld?

Schikken zij zich in een dienstbare rol of zien ze kans om een eigen kleur te geven aan het leven en daarin iets uit te drukken van hun idealen en ambities?

Thorn is in de achttiende eeuw de enige plek in het huidige Nederland met een regerende vorst(in). De laatste vorstin-abdis van Thorn staat nota bene hoger in rang dan prins Willem V van Oranje-Nassau, de Nederlandse stadhouder!

Kaarten voor deze voorstelling (inclusief gratis consumptie tijdens de pauze) zijn voor 15,00 euro te bestellen via www.munttheater.nl of telefonisch via 0495 – 513 575.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.