Cultuurhuis De Zeepziederij is er klaar voor

De Zeepziederij in Bree is helemaal klaar om de fakkel over te nemen van Cultuurcentrum De Breughel. Vanaf midden september verwelkomt het Zeepziederijteam haar publiek in de nieuwe Breese cultuur-tempel. De openingsweken van 14 tot 29 september laten bezoekers ontdekken wat De Zeepziederij in petto heeft.

“Het podium is breder, dieper en hoger dan voorheen en ook de toegang tot de scène is 5 keer zo breed. Dat betekent dat veel gezelschappen of voorstellingen die vroeger onmogelijk geprogrammeerd konden worden, nu wel in het vizier komen”, ligt burgemeester Liesbeth van der Auwera van de Stad Bree trots toe. “Naast het podium is ook de zaal een stuk groter geworden. Er is nu plaats voor bijna 100 stoelen meer.”

Op vlak van licht, geluid- en theatertechniek gaan we er een pak op vooruit. Een zegen voor technici, artiesten en gezelschappen. “Geen rekening meer moeten houden met technische beperkingen en beschikken over een groot podium schept heel wat nieuwe mogelijkheden. We stelden dan ook met trots ons aanbod van 2019-2020 voor: kwalitatief, attractief en gevarieerd. We zijn er nu al zeker van dat onze bezoekers tevreden zullen zijn, niet alleen over het programma maar ook over het gebouw”, aldus burgemeester Van der Auwera.

Op zondag 6 oktober zet de organisatie de deuren wagenwijd open en verwelkomen ze graag alle cultuurliefhebbers, het Zeepziederij-publiek en andere nieuwsgierigen. Om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur stipt staan medewerkers klaar om belangstellenden rond te leiden in het nieuwe thuis.

Personen die geïnteresseerd zijn om De Zeepziederij te bewonderen kunnen via mail een afspraak maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.