Davidsfonds Bree bezoekt het retabel in Opitter

Dinsdagnamiddag 24 september 2019 kwamen een dertigtal geïnteresseerden samen in de Sint-Trudokerk van Opitter om van nabij kennis te maken met het prachtige retabel.

Tijdens zijn inleiding besteedde onze gids, Guido Jacobs uit Opitter, ook aandacht aan bijv. prachtige beelden, zoals Sint-Anna-ten-Drieën in deze mooie parochiekerk, die trouwens erkend werd als bouwkundig erfgoed, omwille van de historische en architecturale waarde.

Dan kwamen in het algemeen het productieproces en de tijdssfeer van het Brabants/ Antwerps retabel aan bod. Maar dé aandacht ging natuurlijk naar het hoofdaltaar uit 1908 met het prachtige passieretabel uit omstreeks 1535. Het is opgebouwd uit Baltische eik met gebeeldhouwde en vergulde voorstellingen uit het Oude Testament en het leven van Christus. Het is voorzien van twee geschilderde zijluiken.

Het bezoek aan het retabel werd gezellig afgesloten met een lekkere koffie met taart in het Brouwershof.

Foto: Liliane Vanbrabant

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *