FC Maasland NO wint thuis tegen Calcio Genk

FC Maasland Noordoost Kinrooi voetbal

De tweede thuiswedstrijd van FC Maasland NO van het prille seizoen tegen Calcio Genk, een ervaren team met veel technisch talent. Calcio had echter de competitiestart gemist met 0 punten na twee wedstrijden en was erop gebrand om punten te pakken bij FC Maasland Noordoost. De thuisploeg had vertrouwen getankt na de overwinning tegen Genk VV en keek uit naar de komst van de Genkenaren.

Twee ploegen die willen voetballen en voluit hun kans gaan, dat is waar de echte voetballiefhebber naar uitkijkt. En zo geschiedde, het werd een zeer aangename wedstrijd met kansen aan beide zijden. FC Maasland Noordoost kon in de tweede minuut de score openen: Bjorn Leurs stond op de juiste plek om de vrijschop van Geert Bosmans mooi binnen te koppen. Het gejuich van de supporters was nog maar net uitgedeind toen Calcio gelijk maakte na 5 minuten. De toon was gezet en beide partijen gingen voluit op zoek naar een tweede doelpunt. Dat kwam er ook na 39 minuten voor FC Maasland Noordoost toen Henri Driessen op rechts mooi doorging en de bal panklaar legde voor Bjorn Leurs : 2-1. Meteen ook de ruststand.

Calcio Genk kwam furieus uit de kleedkamer en FC Maasland had alle moeite van de wereld om het offensief van de Genkenaren te keren. Na 53 minuten kwam Calcio langszij en de stand was weer in evenwicht: 2-2. Calcio bleef op haar elan doorgaan maar je voelde dat er meer inzat voor FC Maasland Noordoost. De Genkenaren hadden hun beste krachten verbruikt en coach Didier Gumienny koos er resoluut voor om nog meer druk te zetten door de inbreng van Dries Boonen en debutant Giel Borkelmans. Beide jonkies vervingen de hardwerkende Henri Driessen en Cedric Christis.

Dit bleek de juiste keuze en met de inbreng van de ervaren Jelco Hendrikx in de plaats van de sterkspelende maar moegestreden Yano Coolen bleef er voldoende stabiliteit achterin. Het slotoffensief van de Kinrooienaren resulteerde in de 85ste minuut in de winning-goal. Roy Vanfloorop knikte de voorzet hard binnen. Eindstand 3-2.
FC Maasland start de competitie met 7 op 9. Ervaren spelers gekoppeld aan jeugdig talent. De juiste keuze voor de toekomst van FC Maasland Noordoost. De gemiddelde leeftijd van de Maaslanders was vandaag 22.5 jaar…

De beloften wonnen zaterdag gemakkelijk met 1-7 in Calcio Genk.. Het team van coach Bjorn Ilsbroux speelde een sterkte partij op het moeilijk bespeelbare veld van Calcio. De dames verloren tegen Membruggen: 6-1 was de eindstand.

anstaande donderdag 19 september spelen de beloften van FC Maasland Noordoost thuis tegen Boorsem Sport om 20u. De dames spelen zaterdag 21 september om 17.00 uur thuis tegen Kadijk SK en het eerste elftal gaat zondag op bezoek bij Boorsem Sport, aftrap van deze wedstrijd is om 15.00 uur.

De uitslagen van de jeugdploegen zijn online te lezen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *