Gedenkplaat Rogmozaïek onthuld

Tijdens het Cultureel Lint in Weert op zondag 22 september is het mozaïek kunstwerk ‘De Rog’ van wijlen Jan Tullemans aan het St. Raphaëlpad in gebruik genomen. Er is een gedenkplaat onthuld met daarop de namen van alle betrokken partijen die de verplaatsing hebben mogelijk gemaakt.

Onder regie van V.V. de Rogstaekers is er ondanks de veelheid aan activiteiten tijdens het Cultureel Lint toch een klein momentje gevonden om aandacht te besteden aan de ingebruikname van een bijzonder kunstwerk. Dit kunstwerk stelt de rog als symbool van de Weerter vastenavond voor.

Bijzonder is dat het mozaïek eerder lag bij de voormalige woning aan de Emmasingel van de ontwerper Jan Tullemans. De locatie voor de ingang van RICK en de onthulling van een gedenkplaat tijdens het Cultureel Lint heeft het een speciaal tintje gegeven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *