Jagersborg heeft drie defibrillator-toestellen

Op industrieterrein Jagersborg in Maaseik hangen sinds kort drie defibrillator-toestellen. Om de werkwijze te demonstreren wordt er op 24 oktober een infomiddag hieromtrent georganiseerd.

Van 12.00 tot 14.00 uur wordt in een drietal groepen instructie gegeven over de AED-toestellen. De toestellen op Jagersborg bevinden zich bij Devan aan de Gremelsloweg 9, bij Dakwerken Leon Peters aan de Gremelsloweg 6 en bij Publisor aan de Driebekenweg 13 in Maaseik. Ze zijn allen openbaar toegankelijk.

Een defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het toestel bepaalt dit volledig autonoom. Kan een schok niet helpen, dan schokt het toestel niet. Het is dus onmogelijk om het toestel verkeerd of onnodig te gebruiken. Het toestel geeft gesproken instructies en leidt de hulpverlener door deze reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

De instructie gaat door bij de brandweerkazerne op het terrein.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *