Kermis Weert sfeervol van start gegaan

De Weerter binnenstad is de komende dagen in de ban van de kermis. Deze startte vrijdag 27 september bijzonder sfeervol.

Tot en met woensdag 2 oktober is Weert weer één groot pretpark. Zeven pleinen worden ieder omgetoverd tot een volwaardige kermis. Bezoekers lopen van plein naar plein langs de ‘kermisroute’ van maar liefst 1,7 km. Buiten de attracties die er al jaren staan, heeft het kermisteam dit jaar maar liefst 8 nieuwe, grote attracties naar de kermis weten te halen. Daarmee staan er weer meer dan 130 attracties in de binnenstad. Toegang tot de kermisterreinen is gratis en de ritprijzen zijn laag als altijd.

Niet één, niet twee, maar acht nieuwe, spectaculaire attracties dit jaar! Sommige attracties zijn nieuw voor Weert, andere attracties komen letterlijk uit de fabriek gerold. Zo staat de Police Academy, het grootste ‘fun house’ ter wereld, alleen op de kermis als de attractie op tijd klaar is. In deze gigantische attractie (40 meter breed, 12 meter hoog en vijf verdiepingen) op kermisplein Dries vind je onder andere een enorme glijbaan, een vrije val en allerlei bewegende elementen. Ook de Dance Mix komt nieuw uit de fabriek: op het Kasteelplein draai je in een gondel aan een lange arm alle kanten op én word je in de rondte geslingerd. Andere nieuwkomers met veel draaiingen en G-krachten zijn de Devil Rock en de Fireball, allebei op de Langpoort.

Houd je van wat rustiger vermaak? Op het Bassin staat de nieuwe Fun Factory, een prachtig avonturenhuis waar je met een gondel doorheen reist. Toch op zoek naar een spannende attractie? Ga dan spoken in de nieuwe Zanzibar.

De kermis is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, maar heeft ook het grootste aanbod aan kinderattracties. Wat dacht je van een ritje in de Mini Cars, de Bootjesmolen, de Familieachtbaan of misschien de Jumbo? Op ieder kermisplein is vermaak voor iedereen.

De kermis in Weert staat bol van tradities.

Tijdens de kermisdagen gelden er omleidingsroutes voor het verkeer. Deze worden aangegeven op gele borden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.