Kinrooi is een imkerij rijker

Kinrooi is sinds dit jaar een imkerij rijker. Michael Pappafava en Ben Lamberigts, beiden geboren en getogen in Kessenich hebben hun interesse voor dieren en natuur, die ze al delen sinds hun jeugd, uiteindelijk omgezet in een heuse imkerij, genaamd Imkerij Maasgoud.

Na het volgen van een imkercursus in 2017 en enig brainstormen over een naam en aanpak, hebben de 2 heren via de lokale afdeling van de imkersbond in Bocholt hun ‘imkerpeter’ Jac Coolen ontmoet; de man die hen op weg heeft geholpen en dankzij wie ze de effectieve stap naar het imkeren hebben gezet. Onder zijn deskundige begeleiding hebben Ben en Michael een zeer succesvol eerste jaar beleefd, en het smaakt naar meer. Naast het plezier dat imkeren hen biedt en het belang van bijen voor de voedselvoorziening, is de honing natuurlijk de kers op de taart.

Honing wordt vaak nog beschouwd als iets van ‘vroeger’, en door de jaren heen is het een beetje in onbruik geraakt in onze huishoudens. Volledig onterecht, want honing is een natuurproduct dat, behalve het gebruik als zoetstof, veel positieve eigenschappen bezit; het bevat o.a. mineralen en vitaminen die het immuunsysteem helpen versterken. Onbekend is onbemind. Het doel is om dit met deze honing om te keren naar ‘bekend en bemind’.

De naam, Maasgoud, is ontstaan vanuit de prachtige gouden kleur van honing en de streek die hun bijen de vele bloemen, planten en bomen schenkt om deze heerlijke streekhoning te kunnen maken; het mooie Maasland.

Met deze honing willen Ben en Michael een eerlijk natuurproduct aanbieden, uit Kinrooi voor Kinrooi; en ook aan alle natuur- en honingliefhebbers daarbuiten.

De honing is beschikbaar in vloeibare vorm, als gewone crèmehoning en als crèmehoning met kaneel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Kinrooi is een imkerij rijker”

  1. Geachte, waar kan ik uw honing kopen, graag antwoord, met vriendelijke groeten, Hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *