Kinrooise scholen en sportraad engageren zich voor Vitamine K

Vitamine K, het evenement van de gemeente Kinrooi voor het goede doel dat iedereen in beweging wil krijgen op zondag 20 oktober 2019, heeft het engagement van twee belangrijke doelgroepen kunnen strikken. Alle Kinrooise lagere scholen en de gemeentelijke sportraad hebben recent hun deelname toegezegd.

Schepen van gezondheidspreventie Sylvie Henckens: “Gezond leven in een gezond lichaam, dat is Vitamine K. En dat kan niet vroeg genoeg beginnen. We zijn dan ook verheugd dat de Kinrooise basisscholen al voor de zomervakantie toegezegd hebben om deel te nemen aan het evenement. Alle scholen moeten rond het thema gezondheid werken en met Vitamine K kan dat door zelf mee te lopen of te wandelen. Ondanks het feit dat het evenement op een zondag plaatsvindt, zullen de scholen voor begeleiding zorgen maar natuurlijk zijn de ouders ook welkom om mee te komen wandelen en lopen. We hebben een gebruiksvriendelijkere tool gemaakt waarmee het makkelijker is voor groepen om in te schrijven.”

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Die tool zal ook van pas kunnen komen voor verenigingen die met meerdere deelnemers willen inschrijven. De gemeentelijke sportraad hebben we gevraagd om een beetje de gangmaker te zijn om de sportclubs warm te maken voor ons beweegevenement. We richten ons niet alleen tot joggers en lopers maar ook wandelaars zijn meer dan welkom. Net zoals bij Levensloop kunnen ze al wandelend een steentje bijdragen aan het goede doel. Starten aan de wandeling (8 km) kan tussen 14u00 en 15u00 en kost 5 euro per deelnemer. De langere loopafstanden – halve marathon (21 km – 20 euro) en de 10 miles (16 km – 15 euro) – starten ook om 14.00 uur. Er zijn drie afstanden voorzien voor een kids-run: om 14.10 uur de 500 meter, om 14.20 uur de 1.000 meter en om 14.30 uur de 1.500 meter. Daar bedraagt de deelnameprijs 3 euro per kind. Om 14.45 uur is er een 10 km loop en zij die 5 km willen lopen, starten om 15.00 uur.”

De gemeentelijke sportraad is gevraagd om zoveel mogelijk sportverenigingen warm te maken voor het wandel- en loopevenement op 20 oktober.

Burgemeester Jo Brouns: “Vitamine K zal plaatsvinden op en rond de site van Agropolis. Dit terrein is een uniek stukje terrein dat we nog meer bekend willen maken zowel binnen als buiten de gemeente. Met het evenement willen we mensen in beweging zetten en samenbrengen. Door dit op Agropolis mogelijk te maken geven we ook onze eigen bewoners een nieuwe kijk op hun eigen achtertuin.”

Het evenement Vitamine K op Facebook begint steeds meer geïnteresseerden te krijgen. Dagelijks posten we een foto van één of meer lokale ambassadeurs die het evenement helpen promoten. Van de bijna 300 geïnteresseerden voor het Facebook-evenement zijn er al meer dan 100 mensen die gaan of komen. Alhoewel het niet altijd over dezelfde mensen gaat, staat de teller van het aantal inschrijvingen op dit moment ook al op 100 deelnemers. We hopen dat dat de komende weken gestaag zal groeien. Enkel op die manier kunnen we de helpende verenigingen danken voor hun inzet en een steentje bijdragen voor het gekozen doel van de Warmste week, Sint-Vincentius Maaseik Kinrooi.

Voor meer info over het evenement of om in te schrijven kan men online terecht. op Groepen die willen inschrijven, kunnen een mailtje sturen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *