Maaseik heeft hoogste winkelleegstand van Limburg

Maaseik heeft het hoogste percentage leegstaande handelspanden van Limburg. Het gaat om bijna 18 procent. Dit blijkt uit cijfers die de provincie Limburg gepubliceerd heeft.

Naast Maaseik heeft ook het centrum van Maasmechelen te kampen met leegstand, meldt Radio 2. E-commerce wordt altijd als één van de redenen aangehaald, voor het Maasland is de grens een extra nadeel omdat een aantal zaken goedkoper zijn in Nederland en Duitsland.

Het stadsbestuur van Maaseik is bezig om de leegstand tegen te gaan. “We willen sterk inzetten op de omgeving van de Bosstraat en de Markt, waardoor je een concentratie krijgt van het handelsaanbod”, aldus burgemeester Johan Tollenaere.

Ook wil het stadsbestuur meer evenementen gaan organiseren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.