Onderzoek laat zien dat 1200 reizigers dagelijks spoorlijn Weert-Hamont gaan gebruiken

Station Hamont

De Vereniging Treinreizigers Vervoer heeft onderzocht dat 1.200 personen dagelijks gebruik zouden maken als de spoorlijn Weert-Hamont doorgetrokken zou worden.

Volgens het onderzoek blijkt de treinverbinding noodzakelijk om zodoende het autoverkeer te laten afnemen, meldt Radio 2. Ook de luchthaven in Eindhoven zou er beter van worden, zo wordt geconcludeerd.

Een nieuwe passagiersverbinding tussen Weert en Hamont is al jaren onderwerp van gesprek. Daarvoor zijn ook al tal van studies gebeurd en de aanleg ervan is zelfs opgenomen in het Nederlandse regeerakkoord. Maar vooral de kosten zijn momenteel het grootste struikelblok.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.