Betrokkene plofkraak bij ING Kinrooi uit 2018 hangt vier jaar cel boven het hoofd

Voormalig schepen Anick Berghmans uit Lommel wordt verdacht van betrokkenheid bij de plofkraak op het ING kantoor in Kinrooi op 4 juni vorig jaar.

De voormalig SP.a-schepen riskeert tot vier jaar cel, meldt Radio 2. Haar wordt betrokkenheid tot de plofkraak op een BPost kantoor op 21 juni 2018 in Lommel verweten. Achter de woning van Berghmans zou de vluchtauto verstopt zijn. Volgens het parket is Berghmans alleen een medeplichtige in de zaak, omdat de vluchtauto van de bende achter haar huis verstopt werd. De leden van de bende zelf riskeren veel strengere straffen. Deze bende wordt ook verdacht van de plofkraak in Kinrooi op 4 juni 2018 waarmee er een verband lijkt te zijn met Berghmans.

Het exacte bedrag dat in Kinrooi bij de plofkraak werd buit gemaakt is onbekend. In eerste instantie meende men dat het om 400.000 euro zou gaan, hiervan werd naderhand gemeld dat het een stuk lager zou liggen.

Of er een connectie is met de andere plofkraken in de regio, is vooralsnog onbekend.
 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *