Succesvolle Avond4Daagse Altweerterheide

Wandelend Weert kan terugkijken op een prachtige Avond4Daagse in Altweerterheide. Met mooi weer, nieuwe routes en speels gebrachte pop-up act’s die erg enthousiast werden ontvangen.

Met ‘plekken van plezier’ werd afgelopen week tijdens de Avond4Daagse Weert in beweging gezet. Meer dan 550 wandelaars lieten zich verrassen door de ‘nieuwe paadjes binnendoor en buitenom in het Groene Hart van Weert. Net als voorgaande jaren ging men met ‘boeren, burgers en buitenlui’ op zoek naar de X-factor van de Hei.

In luchtige ‘pop-up acts’ werd het ‘kleine en grote verhaal van het pioniersdorp tot leven gewekt. Met markante figuren, bijzondere voorvallen als een turfstekersconflict en anekdotes die wandelaars niet snel meer zullen vergeten. Dit jaar draaide het om plekken van plezier, ontspanning en vermaak. Met muziek, sport en spel. Met een knuffel, een ‘verdwaald golfsetje’, jonge schutters. Met ‘de post’ met liefdesbrieven en diverse grensgevallen zoals de smokkel en een illegale jeneverstokerij.

Elke avond werden plekken aangedaan die doorgaans niet zo snel bezocht worden. Naast het wandelplezier krijgen de deelnemers door de speels aangebrachte verbinding een heel andere kijk op het groen, geschiedenis en glans van deze hoek in de ‘Groenste Regio van de Wereld’.

Foto’s: Gert van Elk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *