Succesvolle World Cleanup Day in Weert

Zaterdag 21 september was het ‘World Cleanup Day’, een dag waarop wereldwijd miljoenen vrijwilligers acties hielden waarbij zwerfafval werd opgeruimd. Ook in Weert kwamen inwoners en bedrijven op 20 en 21 september volop in actie. Maar liefst 12 acties vonden plaats, waaraan zo’n 130 inwoners en medewerkers van bedrijven meededen. Wethouder Martijn van den Heuvel ging langs bij een aantal acties: “Vorig jaar deden al veel enthousiaste inwoners mee. Mooi om te zien dat er dit jaar nog meer inwoners zijn die zich willen inzetten voor een schonere leefomgeving in Weert. Samen kunnen we Weert schoon maken en houden.”

Verspreid over heel Weert vonden opruimacties plaats. Roompot Vakanties, Moonen Packaging, Team SNM, Basisschool Markeent, bewoners van de Serviliusstraat, de Welpen van scouting Sint Job, de Bevers van scouting Keent/Moesel en de Rotary staken de handen uit de mouwen. Daarnaast gingen er ook individuele inwoners aan de slag, alleen of met een paar buurtgenoten. Onder andere in Leuken, Graswinkel, Keent en de omgeving van het station werd zwerfafval opgeruimd. Zij kregen hierbij hulp van de gemeente Weert. De gemeente stelde hulpmiddelen zoals afvalknijpers en hesjes beschikbaar en zorgde ervoor dat het ingezamelde afval weer netjes werd afgevoerd.

In totaal is er 260 kilo afval verzameld en door de gemeente naar de Milieustraat gebracht. Er zijn meer dan 50 afvalzakken gevuld met rondslingerend afval. Er zaten vooral veel blikjes, plastic flesjes en andere verpakkingen in de zakken. Bijzondere vondsten waren onder andere een parasol, een accu, verschillende kledingstukken, een aantal grote stukken plaatmateriaal en kunststof auto-onderdelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.