Toerisme Limburg trapt jubileumjaar op gang

Dinsdag 24 september trapte Toerisme Limburg samen met de Limburgse toeristische sector het nieuwe werkjaar op gang. Een jubileumjaar. In 2020 bestaat het Limburgse fietsroutenetwerk 25 jaar. Onder het motto samen trappen we door blijven Toerisme Limburg en de toeristische sector hun krachten bundelen om gasten warm te maken voor onze provincie.

Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Samen met alle toeristische partners zijn we erin geslaagd Limburg op de kaart te zetten als populaire kortbijbestemming. Een bewijs dat je samen verder geraakt dan alleen. Daarom trappen we ook het toeristisch werkjaar 2020 op gang als één ploeg.” Om de nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor te stellen, bracht Toerisme Limburg zo’n 450 toeristische partners samen in cultuurcentrum MUZE in Heusden-Zolder.

De toeristische sector in Limburg bloeit als nooit tevoren. In 2018 werden er 4,3 miljoen overnachtingen geteld. Een stijging van 24 procent sinds 2013. En ook dit jaar blijft de sector het goed doen.

In 2020 bestaat het fietsroutenetwerk 25 jaar. Het netwerk verbindt al een kwarteeuw alle troeven die Limburg te bieden heeft, doorheen de 42 steden en gemeenten. Daarom wordt de fiets als verbindings- en ontdekkingsmiddel van het diverse aanbod in Limburg hét focusthema van de campagnes in 2020-2021. Om het jubileumjaar compleet te maken, wordt ook de ketting van de Limburg Vakantiegids opnieuw gesmeerd. Met een volledig vernieuwde versie die aansluit op het fietsthema als resultaat.

Toerisme Limburg investeert niet alleen in marketing en communicatie, maar ook in de toeristische partners uit de sector. Om hen te inspireren en aan te sporen tot initiatieven die maximaal inspelen op het nieuwe fietsthema krijgen ze een doe-boek aangereikt: 25 tips voor 25 jaar fietsroutenetwerk. Toerisme Limburg zal hun inspanningen om fietsende gasten te verwennen ook extra in de kijker zetten met een nieuw initiatief: de Fietsrijk Awards. Daarmee belonen ze de partners die zich het meest onderscheiden door, of verrassen met, hun fietsvriendelijke initiatieven.

“We willen onze partners laten groeien. Daarom blijven we ook in 2020 investeren in verdere professionalisering van de toeristische sector. Zo willen we de tevredenheid bij gasten verhogen en nog meer bezoekers naar Limburg halen. Zodat bedden, terrassen, attracties, … het hele jaar door gevuld zijn”, besluit Igor Philtjens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *