Weert doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig en verduurzamen maken van hun woning, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 2 en 9 november 2019 openen in het hele land, en ook in Weert, huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

De gemeente Weert doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun ervaringen te delen. “Het is mooi om goede voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren die al een stap verder zijn op het gebied van verduurzaming informeren en helpen hun buurtgenoten.“ aldus wethouder Geert Gabriels.

De gemeente is op zoek naar duurzame of verduurzaamde huizen in Weert. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Op zaterdag 2 en/of 9 november 2019 bestaat de mogelijkheid voor huiseigenaars om hun huis open te stellen en live ervaringen uit te wisselen. Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *