Bushalte bij Rust in Rooj wordt opgeheven

Arriva trein bus vervoer

Busvervoerder Arriva heeft bekend gemaakt dat de bushalte bij de Greymansstraat in Stramproy al komen te vervallen. Reden is het minimaal aantal personen dat bij de bushalte die bij verzorgingscentrum Rust in Rooj ligt, opstapt.

Wel blijft buslijn 74, die vanuit Stramproy elk half uur via Weert Station rechtstreeks naar Nederweert rijdt, gehandhaalf zal blijven. Oook buurtbuslijn 790, Weert-Stramproy-Heythuysen vv, zal blijven, zo werd bekend gemaakt.

De halte bij Rust in Rooj komt te vervallen omdat Arriva uit eigen onderzoek heeft geconcludeerd dat er nog geen twee personen per dag op die halte instappen. Dat kan men zien in de analyse van de digitale OV-chipkaart. Dat betekent dat vaak de buurtbus, die deze halte aandoet, vaker ‘voor niets’ deze routebeweging moet maken.

Arriva stelt daarom voor om de halte aan de Pastoor Greymansstraat per 15 december 2019, wanneer de nieuwe dienstregeling in zal gaan, uit de regeling te halen. Op de Molenweg ligt op ruim 200 meter een vervangende halte.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *