Nieuwe handelszaken in Maaseik

Dinsdag 1 oktober openden 2 nieuwe zaken in Maaseik. In de Boomgaardstraat – vlakbij de Markt – de sushibar van Jimmy en op de Bosstraat opende de bloemenzaak van Pauline.

Eerder dit jaar ging een boerenmarkt op zaterdag van start in een hal op de Bosstraat, opende Barbotine een winkel naast de nieuwe tattooshop en heropende het Trappenhuys. Leegstaande panden en etalages kregen op de Bosstraat een alternatieve invulling, zoals bijvoorbeeld de fietsverhuurwinkel. Op de Markt ging een nieuwe dameskledingwinkel van start, wordt gewerkt aan een pop-upformule tijdens de eindejaarsperiode voor het Gulden Aanbeeld, en krijgt het Sporthuis een alternatieve invulling.

Daar komen nu 2 nieuwe handelszaken bij.

Suchi Maaseik by Yumi kende meteen de eerste dag succes. Dat komt omdat Yumi in Nederland een begrip is. Veel Maaseikenaren staken voor sushi de grens over richting Sittard of Maastricht. Dat deed Jimmy besluiten om zich in Maaseik te vestigen.

De zaak bespaart niet op ingrediënten en maakt alles vers bij bestelling. Voorlopig kan men er alleen bestellen en afhalen (of laten bezorgen tot in een straal van 10 km rond Maaseik). Dat is meteen het eerste maar ook enige verschil, dat ik ervaar met Nederland, zegt de gelukkige uitbater. In Nederland bezorgen we meer terwijl in Maaseik de mensen duidelijk zelf meer komen afhalen.

Alles is authentiek Chinees en Japans in de zaak. Van de gerechten tot het personeel, de uitbater inbegrepen. Als het meezit, start ik ook met grill en wok, aldus Jimmy die halverwege de 30 is. Doordat er gisteren vooral Maaseikenaren kwamen die ik ken van in Sittard, voelde ik mij meteen thuis in Maaseik.

Ook Paulien Opsteyn voelt zich thuis in Maaseik. Tenslotte begonnen haar ouders hier vroeger met een bloemenzaak (voor ze later naar Neeroeteren verhuisden). Die zaak bestaat nog steeds en Paulien probeert nu op eigen vleugels een nieuwe bloemenzaak op te bouwen in Maaseik. Voorlopig eerst als pop-up in de Bosstraat.

Ook Paulien is nog jong en hoopt met haar initiatief een positief signaal geven en jongeren te kunnen aanzetten om ook iets in de markt proberen te zetten. De reacties van de eerste klanten waren alvast positief.

Het is nu uitkijken naar het Weekend van de Klant waaraan zij – en veel andere zaken op de Bosstraat – dit weekend zullen deelnemen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *