Hypermoderne paardenkliniek in Bree

Paardencentrum Via Nova in Bree is al enige tijd geopend. De nieuwe praktijk van Jan Spaas en Marc Suls is meer dan alleen een paardenkliniek, want naast orthopedie en chirurgie, wordt er ook wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Komende zondag wordt er een Opendeurdag georganiseerd.

Via Nova betekent ‘de nieuwe weg’. Dit weerspiegelt het innovatieve karakter van de medische behandelingen die er plaatsvinden. De naam verwijst tevens naar de nauwe samenwerking die wordt opgezet met doorverwijzende dierenartsen.

Via Nova stoelt op de ervaring van Marc Suls en Jan Spaas, die de afgelopen decennia veel ervaring hebben opgedaan in de begeleiding van topsportpaarden. Ze hebben daarenboven baanbrekend werk verricht in het stamcelonderzoek. “Het liefste omschrijf ik ons als een paardencentrum waar zowel de paardenliefhebber met zijn pony terecht kan als de professionele ruiter met een top-paard”, zegt Marc Suls bij Made in Limburg. “Wij willen er zijn voor iedereen, laat dat duidelijk zijn.”

Een belangrijke activiteit in het nieuwe centrum wordt de stamceltherapie bij paarden. “Soms volstaat bij een letsel een behandeling met een standaard ontstekingsremmer, maar wanneer uit grondig onderzoek blijkt dat een specifieke behandeling nodig is, zal er na akkoord van de betrokken partijen, voor een regeneratieve therapie gekozen worden. We streven hiermee naar een zo goed mogelijk herstel van het beschadigd weefsel om de paarden een duurzame oplossing te bieden. Een goede behandeling is enkel mogelijk na een correcte diagnose, die we stellen na een MRI en/of CT-scan. We kunnen bij Via Nova dan ook gebruik maken van de laatste nieuwe technieken.”

Zondag 13 oktober opent men om 13.00 uur de deuren van belangstellenden.
Foto: Facebook Via Nova

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *