Neos Maaseik laat zich onderdompelen in 'De wereld van Bruegel'

Naar aanleiding van het overlijden van Pieter Bruegel de Oude, 450 jaar geleden, koos Neos Maaseik ervoor om via het inspirerend Bruegelparcours de linken tussen Bokrijk en deze Vlaamse schilder te ontdekken.

Het openluchtmuseum geeft het leven weer van mensen onder andere uit de periode waarin ook Bruegel leefde. De gids vertelde ons dat over de herkomst van Bruegel velen verhalen de ronde doen en er velen zijn die zich een stukje Bruegel toe-eigenen. En in dit verband werden onder andere het Woonstalhuis uit Vorselaar, voortkomend op de schilderijen van Bruegel, en de Olieslagmolen uit Ellikom genoemd.

Op het einde van de rondleiding werd de aanwezigen in het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval & Vasten’ een spiegel voorgehouden naar vandaag. Ondanks het minder goede weer op het einde werd het een prachtige namiddagactiviteit. In St-Gummarus werd en nog nagenoten met koffie en vlaai.

Foto: Nico Peeters

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *