Repair Café Hamont-Achel in het teken van duurzaam voedselgebruik

Op vrijdag 18 oktober 2019 organiseert de GROS van Stad Hamont-Achel, in samenwerking met Sint-Vincentius afdeling Hamont-Achel en de Voedselbanken, haar tweede Repair Café van dit jaar. Deze editie staat in het teken van duurzaam voedselgebruik. Iedereen is welkom van 18.00 tot 21.00 uur, met om 19.30 uur de demo en workshop: ‘Niet meer vers? Toch nog eetbaar!’ en om 20.00 uur een receptie.

Het GROS wil met dit Repair Café vooral een dikke ‘dankjewel’ zeggen aan haar vrijwilligers, maar ook een warme oproep doen om droge voeding te blijven doneren.

Samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert Stad Hamont-Achel twee keer per jaar haar Repair Café. In het Repair Café kan men terecht om met hulp van deskundigen kapotte spullen gratis te laten repareren. Ook staan er twee vrijwillige fietsherstellers voor de aanwezigen klaar om jouw stalen ros te onderwerpen aan een flinke onderhouds- of herstellingsbeurt. Enkel voor vervangstukken vraagt men een kleine vergoeding. Deze editie van het Repair Café staat ook nog eens in het teken van ‘Duurzaam voedselgebruik’.

Jaar in jaar uit zamelt GROS, samen met de Sint-Vincentiusvereniging afdeling Hamont-Achel en de Voedselbanken, etenswaren – en kleding – in voor behoeftige mensen uit eigen stad. In Hamont-Achel kunnen mensen elke zaterdagvoormiddag terecht in het voormalige Ursulinenklooster op de Wal. Voedsel dat nog niet bedorven is, gaat zo naar degenen die het broodnodig hebben. Dit is niet alleen gunstig voor hun portemonnee, maar ook voor ons klimaat. Het verkleint immers de afvalberg en zorgt voor minder verspilling.

Het GROS wil deze editie van Repair Café tegelijk aangrijpen om de stichtende leden en vrijwilligers van Sint-Vincentius te bedanken voor hun grenzeloze inzet. Voor hen en iedereen die hen een warm hart toedraagt, is er een receptie voorzien met hapjes en drankjes.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *