Vitamine K wil volgende zondag 500 deelnemers voor het goede doel

In Kinrooi draait alles op volle toeren voor Vitamine K, het wandel- en loopevenement voor het goede doel dat volgende week zondag 20 oktober plaatsvindt aan de Agropolissite. De teller van de inschrijvingen staat momenteel op 320 deelnemers maar de organisatie wil graag richting 500 sympathisanten voor de Warmste week.

Burgemeester Jo Brouns: “Onze initiatiefnemers hebben er alles aan gedaan om het evenement bekend te maken. Dankzij de medewerking van een 65-tal lokale ondernemers en handelaars weet stilletjes aan iedereen wat Vitamine K precies inhoudt. Als ambassadeur zorgen de lokale ondernemers voor de promotie door het uithangen van de affiche en het ter beschikking stellen van flyers. Via social media zullen we de komende periode nog wat extra berichten uitsturen. Dit weekend maken we ook de wandelroute en het loopparcours bekend. Het Facebook-evenement Vitamine K krijgt ook steeds meer geïnteresseerden.”

Schepen van gezondheid Sylvie Henckens: “De bedrijven die gezondheid en het goede doel belangrijk vinden, beginnen nu ook in te schrijven. Zo zal Houthandel Vanhove / De Boomkamer met 18 personen deelnemen. Ook tankstation Tilmans-Pouls (12 personen) en KBC Bank (10 personen) tekenen present. We hopen dat nog vele ambassadeurs zullen volgen. Een bijzondere vermelding moeten we zeker maken voor kinesiste Stefanie Joosten die via de praktijk op dit moment met maar liefst 86 deelnemers inschrijft. Ook het gemeentepersoneel wandelt massaal mee tijdens Vitamine K. Traiteur Peter Cremers schenkt zondag warme soep die verkocht wordt ten voordele van het goede doel, terwijl Leo en Carine Henckens de infrastructuur van het Bommesaarke ter beschikking stellen als bevoorradingsplaats voor de wandelaars en lopers.”

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Op dit moment staat de teller van de inschrijvingen op 320 deelnemers. Dat aantal bedroeg vorige week vrijdag nog maar 132 dus er zit nog wat rek op… We mikken stiekem op de 500, wat ik wel denk dat haalbaar is als de weergoden ons gunstig gezind zijn op zondag 20 oktober. Online inschrijven kan tot en met woensdag 16 oktober om 12u00 via dit Google formulier. Wie daarna nog wil inschrijven, kan op zondag gewoon terecht bij de daginschrijvingen. Voor het praktisch verloop is online inschrijven echter aangewezen. In de marge wil ik nog even vermelden dat er veel kinderanimatie voorzien is met diverse springkastelen, dus ook aan de allerkleinsten is gedacht.”

Schepen van welzijn Anita Meerten: “De opbrengst voor het wandel- en loopevenement gaat naar de helpende verenigingen maar ook naar Sint-Vincentius Maaseik Kinrooi, één van de lokale goede doelen van de Warmste week. Het aantal eenoudergezinnen in armoede of het aantal kinderen dat in armoede moet opgroeien, stijgt helaas nog ieder jaar. Het is ontoelaatbaar dat kinderen zonder boterham in een rugzak naar school moeten omdat de ouders de middelen niet hebben om hen in hun dagdagelijkse behoeften te voorzien. De keuze voor Sint-Vincentius is dan ook logisch, aangezien sociale participatie ook een van de fundamenten is waarop het project Vitamine K gebaseerd is. We hopen dat deze laatste week dan ook nog veel inwoners en sympathisanten aansluiten om Vitamine K mee te wandelen of lopen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *