49 duidelijke parkeerplaatsen voor stadsplein Bree

Het stadsplein vlak aan de rand van het stadscentrum van Bree doet al enige tijd dienst als groene zone of langparkeerparking. Dit betekent dat elke automobilist -bezoeker of bewoner- hier gratis en onbeperkt kan parkeren. In de komende weken wordt deze parking heringericht om nog beter tegemoet te komen aan de parkeernoden: de Verzusteringsfontein, een ontwerp van Breese kunstenaar Stefan Bongaerst uit 1996, wordt afgebroken en duidelijke belijning zal de parkeervakken aanduiden. De fontein wordt tijdelijk gestockeerd op de technische dienst.

“Momenteel parkeren mensen in een grote cirkel aan de buitenzijde van het plein, en wordt de ruimte binnenin opgevuld met enkele wagens die willekeurig aan weerszijden van de fontein staan. Door de extra oppervlakte die in het midden vrijkomt kunnen we nu 46 vaste plaatsen intekenen en 3 ruimere parkeerplaatsen voor mindervaliden aanduiden”, legt schepen van mobiliteit Mario Knippenberg uit. “Dit is een grote stap vooruit op gebied van parkeercomfort voor wie centraal wil parkeren in Bree.”
Het stadsplein blijft uitgezonder uit de blauwe zone, ook wanneer volgend jaar de centrumwerken beginnen en men tijdelijk minder parkeerplaatsen ter beschikking heeft in de centrumstraten die één voor één worden heraangelegd. Je parkeerschijf leggen op het Stadsplein is en blijft dus niet nodig omdat je er gratis en onbeperkt kan parkeren, net zoals in de acht andere groene zones die Bree aanbiedt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *