Bree wordt Think Pink-gemeente

Vrijthof Bree

1 vrouw op 8 krijgt borstkanker: hallucinante cijfers waar Think-Pink zich als nationale borstkankercampagne weigert bij neer te leggen. Om haar motto “Geef borstkanker geen kans” op lokaal niveau extra kracht bij te zetten, bundelt de vzw de krachten met ThinkPinkgemeenten. Vanaf dit jaar is Bree officieel Think Pink-gemeente.

Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar krijgen in ons land een uitnodiging voor het gratis Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Jammer genoeg gaan nog veel te weinig vrouwen hierop in. Een vroegtijdige opsporing heeft nochtans een significante impact op je overlevingskans. “Net daarom is het zo belangrijk dat zaken als preventie en bestrijding extra aandacht krijgen”, vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera, “en daar dragen wij graag een steentje aan bij door breed campagne te voeren. In Bree dragen we deze maand massaal onze roze lintjes en communiceren we deze boodschap op al onze kanalen!”

Daarnaast zijn we bijzonder dankbaar en trots op inloophuis Vergeet-me-nietje, dat sinds Januari 2019 haar deuren opende in Bree voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Ze bieden niet alleen een luisterend oor aan, maar ook verschillende activiteiten, informatie en lezingen. Donderdag 17 oktober is het de Dag tegen Kanker. Dan steken we met z’n allen patiënten met kanker en hun naasten een groot hart onder de riem. We laten hen voelen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen, dat ze er niet alleen voor staan. Bij inloophuis Vergeet-me-nietje staat deze dag in het teken van een heuse verwendag voor mensen met kanker. Vanaf 9.00 u bieden we een meditatie, intuïtief tekenen, korte ontspanningsmassage aan. Elke gast krijgt een klein presentje. Inschrijven kan via debbie.vanuytvange@huisvergeetmenietje.be.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *