50-tal eenden en ganzen in beslag genomen in Bocholt

Eenden zwemmen natuur

Politie CARMA nam woensdag 16 oktober een 50-tal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien.

Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Woensdag werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Alle dieren werden in beslag genomen en worden opgevangen door het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd in kennis gesteld voor verdere opvolging. De eigenaar zal verhoord worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *