U21 van Ferre Vandeberg wint uit tegen Nevok Gruitrode

Met 16 spelers trokken de U21 van FC Maasland NO afgelopen zaterdag naar Gruitrode, een speciale wedstrijd voor trainer Ferre Vandeberg, die zelf in de eerste ploeg speelt van Nevok. Hiermee wisten de spelers wat hen te doen stond: winnen met goed voetbal en veel strijd.

De wedstrijd startte met heel wat slordigheden aan beide kanten. Het was moeilijk voetballen op het kleine plein waar de tegenstander telkens kort op de man in balbezit druk probeerde te zetten. Gijs kreeg wel al vroeg een open doelkans maar besloot op de paal en keeper. Enkele minuten later glipte we door de buitenspelval met een doelpunt tot gevolg. 0-1 door Siebe. De 0-2 viel vlak voor rust, dit keer was Siebe de aangever, Senne stifte de keeper die ver was uitgekomen. Tijdens de rust was coach Ferre niet tevreden met het geleverde spel. Hij vroeg zuiverdere inspeelpassen, meer beweging op het middenveld met diepgang en om vooruit te verdedigen.

FC Maasland NO kwam scherp uit de kleedkamer waardoor ze in minuut 47 al op 0-3 kwamen, weer was Siebe de aangever en Senne de afwerker. Slechts 5 minuten later wist Gruitrode een individuele fout in de verdediging af te straffen 1-3 na 52 minuten. Een voorbode voor Gruitrode om het gaspedaal in te drukken en Maasland overal vast te zetten. Hierdoor konden we onze snelheid op de tegenaanval goed gebruiken. Echter werkte de scheidsrechter niet mee en floot iedere lange bal (vaak onterecht) af voor buitenspel. Gruitrode begon meer en meer te geloven in een doelpuntje en na de blessure van Bo waren we enkele minuten van slag waardoor de 2-3 snel viel. Het beloofde nog spannende minuten te worden.

Brad, die terug ingevallen was op de 10 om meer kracht en gestalte te geven aan het Kinrooise middenveld, miste zijn eerste 2 mogelijkheden nog maar bij de 3e was het wel raak. Met een infiltratie vanuit het middenveld werd hij vergeten door de lokale verdediging en hij schoof het leer langs de keeper in de hoek. 2-4 in minuut 87.

Man van de wedstrijd was Siebe Vanaken met 3 assists en een doelpunt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *