65% meer kinderen in beeld bij Kledingdag in Weert en Nederweert

De gemeenten Weert en Nederweert organiseren ieder half jaar een Kledingdag voor kinderen tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. In 2017 is dit initiatief gestart in Weert in samenwerking met lokale ondernemers en maatschappelijke partners. Vanaf 2018 is de gemeente Nederweert ook aangesloten. Sinds de start hebben de gemeenten steeds meer kinderen in armoede in beeld die ze nu kunnen helpen.

Gedeputeerde Robert Housmans bracht deze keer een bezoek aan de Kledingdag. Wethouder Martijn van den Heuvel (Weert) en wethouder Henk Cuijpers (Nederweert): “Mooi om te zien dat de gedeputeerde van de Provincie interesse toont in dit unieke project dat op meerdere vlakken uitgegroeid is tot een succesvol evenement. We hopen hiermee ook andere gemeenten in Limburg te inspireren.”

De Kledingdag zorgt voor nieuwe kleding en schoenen voor kinderen. Daarnaast blijkt het een goede activiteit om steeds meer gezinnen in beeld te krijgen. Voor de eerste editie werden 520 kinderen uit Weert uitgenodigd die bekend waren bij de gemeente. Nu zijn dat 860 kinderen uit Weert. Vanuit Nederweert kwamen 140 kinderen.

Gedeputeerde Robert Housmans, verantwoordelijk voor Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid, bracht gisteren ook een bezoek aan de Kledingdag. “Kinderen hebben soms gewoon behoefte aan een warme jas. Het is belangrijk dat ze die krijgen. Door dit initiatief krijgen kinderen in armoede nieuwe kleren, i.p.v. tweedehandse kleren. Dit draagt bij aan hun eigenwaarde en voorkomt pestgedrag van anderen. Ik waardeer dit initiatief van de gemeente en ondernemers dan ook enorm. Het laat zien dat iedereen meetelt, op eigen kracht of met hulp van de gemeenschap. Wij laten kinderen niet in de kou staan!”

De gemeenten krijgen hulp van Kansrijk in de Wijk en de buitenploeg van PSW bij het opbouwen en opruimen van de Kledingdag.

De deelnemende ondernemers zijn: Buik en Bengel, Colada Schoenen & Sport2000, Dean4kidz, HEMA, Jola mode, Palmen Sport, Posno-Sport, Shoeby Fashion, Trendyz Shoes, VT mode en Xambeau bodyfashion.

Gezinnen met kinderen waarbij het inkomen lager is dan 120% van bijstandsniveau, komen wellicht in aanmerking voor de volgende Kledingdag of een andere minimaregeling. Aanmelden kan in Weert bij De Vraagwijzer in het stadhuis. In Nederweert kan men terecht bij een van de steunpunten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *