Tuiny Forest in de eigen tuin!

Zes vierkante meter inheems bos in eigen tuin? Dat kan! Gemeente Weert stelt maar liefst 50 Tuiny Forest pakketten ter waarde van € 170,- beschikbaar voor de inwoners van Weert! Inschrijven voor een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin kan tot 5 november aanstaande.

Een Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. IVN Natuureducatie heeft in samenwerking met Sprinklr een pakket met inheemse bomen (5x), struiken (6x) en kruiden (14x) samengesteld om zelf een inheems minibos aan te leggen. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden minibos. Het draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens!

Inwoners van Weert kunnen zich inschrijven voor een Tuiny Forest pakket. Er worden 50 pakketten uitgereikt. Bij de beoordeling van de aanvragen gaat de voorkeur uit naar locaties waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *