Documentaire over The Classics op L1 TV

 

De groep The Classics hoeft eigenlijk geen introductie. De populaire formatie uit Stramproy die vanaf 1967 hit na hit scoorde, was bij het jubileum in 2017 nog zo populair dat het hele kerkplein in Stramproy vol stroomde met fans. De regionale TV-zender L1 zal komend weekeinde een documentaire over de formatie uitzenden.

De band The Classics startte in 1967. Twee jaar later werden ze opgemerkt door Johnny Hoes en maakte ze hun eerste plaat bij zijn maatschappij Telstart in Weert. Dat werd geen groot succes. De groep kwam in 1972 met de single ‘My Lady of Spain’. Vele successen volgden.

Het jubileum in 2017 werd door onder meer Grensland Actueel aangekondigd, er werd gesproken over een Classics museum en het jubileum kwam breed aan bod. Amateurfilmer Pieter Kiewied maakte een documentaire die komend weekeinde op L1 TV wordt uitgezonden.

Aan het woord komen onder meer Harrie Broens, de zanger van de band die vertelt over de beginjaren, de successen maar ook de ondergang van de band. Daarnaast komen ook enkele oud-leden van de The Classics aan het woord, alsmede Telstar-opnametechnicus Fred Limpens, die verantwoordelijk was voor vele hits van de band. In de documentaire is ook Adri-Jan Hoes, huidig beheerder van platenmaatschappij Telstar te zien. Met zijn zoon Rolph vormt Harrie Broens sinds eind jaren 90 de Classics Revival Band.

De documentaire over The Classics is bij L1 te zien op zaterdag 26 oktober om 20.30 uur en op zondag 27 oktober om 18.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *