Echt-Susteren zet camera's in tegen afvaldumping

 
Beveiliging camera toezicht

De gemeente Echt-Susteren gaat de strijd aan tegen afvaldumpingen bij de ondergrondse containers. Ondanks de extra controles door de BOA’s blijft men afval dumpen bij deze ondergrondse containerparken. Vanaf 22 oktober worden, bij wijze van proef, twee flexibel inzetbare camera’s geplaatst.

De camera’s worden in eerste instantie bij de ondergrondse containers op de Nieuwe Markt in Echt en de Reinoud van Gelderstraat in Susteren geplaatst. Hier zijn namelijk de meeste afvaldumpingen. De inzet is er op gericht om overtredingen te voorkomen en overtreders te bekeuren.

De grootste ergernis van omwonenden is de vervuiling door gedumpt afval rondom de ondergrondse containers. Wekelijks wordt het vuil bij alle parkjes opgeruimd door de gemeente. Het opruimen en verwerken van dit vuil brengt extra kosten met zich mee. Deze kosten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Daarom is het voor iedereen van belang dat er geen afval wordt gedumpt. Als personen toch afval dumpen kan men hiervoor een boete krijgen van minimaal €95,-. Dit is ook al eerder gecommuniceerd met de waarschuwingsborden die bij alle ondergrondse containerparkjes zijn geplaatst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *