Dementievriendelijke ondernemers in Kinrooi ?!

Mariëtte vertelt voor de derde keer hetzelfde verhaal. Hoe ga je daar als kapper mee om? Jef wil zijn rekening van 10 euro betalen en geeft maar 5 euro. Hoe reageer je als kassierster? Dat zal duidelijk zijn voor iedere Kinrooise handelaar die binnenkort een vorming op maat wil volgen.
De groep mensen die met dementie te maken krijgt, blijft ook in de gemeente Kinrooi stijgen. Tegen 2035 zal het aantal inwoners met dementie in Kinrooi gestegen zijn met 72%. (bron: Statistiek Vlaanderen / ECD / ALZ).

De preventieraad en de dienst zorg en ouderen gaven op 17 oktober het startsein om Kinrooi dementievriendelijker te maken. De première van het toneelstuk Mijn hele leven is tijd, een Popcorn-Productie in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Contact speciaal over het thema dementie, kreeg een 160-tal bezoekers over de vloer. Volgende actie in het kader om Kinrooi dementievriendelijker te maken, richt zich naar de lokale handelaars en ondernemers.

Die komen wel eens in aanraking met personen die verward overkomen, die het even niet meer weten of die telkens dezelfde vraag stellen. Wat kan je als handelaar doen als je hiermee geconfronteerd wordt ?

Als dementievriendelijke gemeente wil Kinrooi ervoor zorgen dat dementie leefbaar blijft en dat men met deze ziekte nog actief kan deelnemen aan de samenleving. Het Expertisecentrum Dementie Contact ontwikkelde speciaal voor ondernemers die dagelijks in contact komen met mensen een informatiemoment. Daar krijgen geïnteresseerde handelaars heldere informatie over dementie en praktische tips hoe ze er mee om kunnen gaan. Iedere handelaar die deelneemt aan één van de sessies krijgt na afloop het label van ‘dementievriendelijke ondernemer’, dat kenbaar gemaakt wordt via een raamsticker.

De vorming is gratis en vindt plaats in GC De Stegel (zaal Leonardus). Handelaars kunnen zelf een datum kiezen die het beste past. Er wordt enkel gevraagd om in te schrijven vóór 30 oktober (voor de sessie van 4 november) of vòòr 18 november (voor de drie resterende sessies) via preventieraad@kinrooi.be of via 089 73 98 48. De vier mogelijke data zijn:

– maandag 4 november 2019 van 19.00 tot 21.00 uur
– dinsdag 26 november 2019 van 13.30 tot 15.30 uur
– maandag 2 december 2019 van 19.00 tot 21.00 uur
– dinsdag 10 december 2019 van 13.30 tot 15.30 uur

De preventieraad en de dienst zorg en ouderen hopen dat de lokale handelaars massaal gevolg geven aan deze oproep tot vorming.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *