Kerk en pastorij van ’t Hasselt te koop

De voormalige parochiekerk van het Breese gehucht ’t Hasselt wordt te koop aangeboden, samen met de aanpalende Pastorij. De gemeenteraad van Bree en het Bisdom keurden deze aanpak goed in het Brees Kerkenbeleidsplan. Er bestaan tal van knappe voorbeelden waarbij bouwkundig erfgoed wordt ingezet om in te spelen op nieuwe maatschappelijke verwachtingen en noden. Het is nu wachten op de geschikte kandidaat die de voormalige Sint-Lutgardiskerk een actuele invulling geeft.

De Stad Bree ziet verschillende mogelijkheden in een duurzame herbestemming door een actuele én respectvolle invulling van de voormalige kerken. Erfgoed kan op die manier worden ingezet voor de economische, sociale en culturele ontwikkeling van de regio. Net die combinatie van maatschappelijke en economische doelen kan erfgoedprojecten bijzonder interessant maken.

“Dit is de eerste kerk van Bree die een herbestemming krijgt. Uiteraard is dat een uniek project voor wie daar interesse voor heeft”, licht algemeen directeur Stefan Goclon toe. “De voormalige pastorij en de kerk zijn landelijk gelegen, aanpalend aan het fietsroutenetwerk. Een invulling specifiek in de toeristische- of horecasfeer bijvoorbeeld, lijkt ons daarom een mooie opportuniteit. We zijn bijzonder benieuwd naar welk creatief initiatief hieraan gekoppeld kan worden.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *