Eerste AED in De Heiligenbuurt onthult

Inwoners van De Heiligenbuurt in Weert hebben tijdens Nationale Burendag op 28 september een Automatische Externe Defibrillator (AED) onthuld. Deze AED is door een sponsor aangeschaft en staat bij de hoek van de Sint Antoniusstraat – Lindanusstraat. Buurtbewoners willen de buurt hiermee hartveiliger maken. Het idee ontstond tijdens de jaarvergadering van de buurtvereniging. Wethouder Paul Sterk was aanwezig bij de onthulling: “Goede bereikbaarheid van AED’s in de wijken kan levens redden. Veel van de AED’s zijn buiten kantoortijd niet bereikbaar omdat ze bijvoorbeeld in winkels, wijkcentra en gemeentehuis hangen. Daarom juichen we dit soort initiatieven van inwoners van harte toe.”

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.
Naast de aanschaf van de AED worden er cursussen voor buurtbewoners aangeboden. Voorzitster van Buurtvereniging De Heiligenbuurt Marieke Hendriks – Guelen: “Met een AED alleen redden we geen levens. Er moeten genoeg buurtbewoners bereid zijn om als burgerhulpverlener een cursus te volgen en zich te registreren op hartslagnu.nl. De maand oktober zijn er drie data beschikbaar gesteld voor buurtgenoten om met behulp van sponsorgelden een cursus te volgen. Wij hopen dan ook dat voldoende buurtbewoners bereid zijn hieraan deel te nemen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *