Fakkeltocht herdenkt einde WO II

Voor de herdenking van Wapenstilstand en het Te Deum organiseert de Nationale Strijdersbond van België, afdeling Neeroeteren, al meerdere jaren een fakkeltocht ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van Neeroeteren.

Zo ook afgelopen zaterdag. Na de ontsteking van de fakkel en het dodenappel aan het Monument ‘14-’18 begaven de deelnemers zich in een sfeervolle optocht naar het oorlogsmonument aan het kerkhof waar er stilgestaan werd bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 50 waren ze komen opdagen, leerlingen, hun ouders en de leerkrachten van Oeterveld om de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Na een mooi gedicht, voorgedragen door Benjamin en Maud, en het dodenappel door Yinthe en Bram legden Danouk en Jani namens de vrije basisschool Oeterveld, peter van dit monument, een krans neer aan het monument.

Aansluitend werd iedereen uitgenodigd op een receptie die werd aangeboden door de Stad Maaseik.

Foto: Vic Medaer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *