Jos Hessels officieel als voorzitter BCL gekozen

Na bijna een jaar te hebben warmgelopen, is vanavond Jos Hessels door de ledenvergadering van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) gekozen tot de voorzitter van deze grootste carnavalsbond van de BeNeLux. “Het is voor mij een grote eer en een nog groter genoegen de komende jaren voorop de mogen gaan voor de Limburgse vastelaovend”, aldus Hessels in een reactie.

Hessels, in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Echt-Susteren, werd op 12 december 2018 al voorgesteld als nieuwe voorzitter van BCL-Limburg. Het Bondsbestuur had Hessels voorgesteld als nieuwe voorzitter. Hij werd woensdag 9 oktober 2019 tijdens de jaarvergadering voorgesteld en vervolgens benoemd.

Jos Hessels is geboren en getogen in het zuidelijkste deel van Limburg (Rijckholt) en weet als geen ander welke gevoelens in het vijfde seizoen los komen. Jos volgde diverse universitaire opleidingen en voltooide recentelijk nog een promotietraject, zodat hij zich nu doctor in de rechtsgeleerdheid mag noemen. Als politicus functioneerde hij oa. in de Tweede kamer der Staten Generaal en als deputé binnen het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. In de gemeente Echt-Susteren oogst Jos Hessels grote waardering voor zijn aanpak. Niet alleen als verbinder, maar ook als merkbouwer deed hij goede zaken voor het aanzien (branding) van zijn gemeente.
Al vanaf zijn tijd als secretaris bij de Limburgse Werkgeversvereniging deed Jos grote ervaring op in het organiseren en besturen. 11 jaar lang was Jos Hessels bevlogen senator van de Bond. Een groot pluspunt is bovendien zijn ruime bestuurlijke carnaval-ervaring die hij opdeed als organisator van evenementen en met het bezigen van de juiste woorden op de juiste plaatsen. Met zijn gevoel voor humor en interesse voor de carnavalist weet hij in de publieke arena geestig te pareren. Tot groot genoegen van zijn vrouw Brigitte, ook al een fervent carnavaleske dame. Met veel enthousiasme heeft Jos het voorzitterschap van BCL aanvaard. Hij is daarmee de zesde voorzitter in de geschiedenis van de BC-Limburg.

Met het aanstellen van Jos Hessels als nieuwe voorzitter gaat de BCL een nieuwe fase in. Een fase waarin functies en taken verschuiven en waarin ze meer dan voorheen kwaliteit en slagvaardigheid ten dienste van de leden zullen aanbieden. Met oog voor de tradities zal de BCL-Limburg blijven verbinden en bijdragen aan de antwoorden die de veranderende maatschappij van ons vragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.