Maaseikenaar vertelt over vliegtuig- en scheepswrakken

Maaseikenaar Sven Van Haelst is Maritiem Archeoloog aan het Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende. Hij zal op 22 november in ‘De Beurs’ in Maaseik vertellen over zijn werk.

Alleen al in het Belgisch deel van de Noordzee liggen er meer dan 200 scheeps- en vliegtuigwrakken. Wetenschappelijke duikers dalen af naar de bodem van de zee om deze te onderzoeken. Recent ontdekten ze de crash sites van een Amerikaanse B-17 bommenwerper uit WOII. Maar duikers doen veel meer dan maritiem archeologisch onderzoek.

Op deze lezing kom je naast het maritiem archeologisch onderzoek naar de wrakken, verzonken sites en vondsten in de Noordzee alles te weten over het wetenschappelijke duikwerk dat binnen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) gebeurt vanaf het onderzoeksschip RV Simon Stevin. Maar wat moeten we ons voorstellen bij deze wrakken, hoe oud zijn ze en hoe weten we dat? Maritiem archeoloog Sven Van Haelst voert ons mee onder water en onthult de mysteries rond wrakken in de Noordzee.

Kom de restanten van vliegtuig- en scheepswrakken bekijken en stap binnen in de duikcontainer! Sven Van Haelst (maritiem archeoloog VLIZ) vertelt daarover tijdens zijn lezing op 22 november in De Beurs, Markt 7 te Maaseik. De lezing start om 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Pater Sangerskring Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *