Okra Molenbeersel op dagtrip naar Halle

 

Op donderdag 3 oktober stapten 50 leden van Okra trefpunt Molenbeersel op de bus richting Halle, waar ze een bezoekje brachten aan het verdeelcentrum van Colruyt.

Eerst werd halt gehouden bij de oude Papiermolen Herisem in Alsemberg. Deze papiermolen, gelegen in de vallei van de Molenbeek in Vlaams-Brabant, ontstond uit de ambachtelijke industrie vanaf de 16de eeuw. Onder impuls van de familie Winderickx groeide de oorspronkelijke papiermolen tijdens de 19de eeuw uit tot een mechanische papier- en kartonfabriek. Onder begeleiding van een deskundige gids konden de Okra-leden ervaren hoe de mensen in die tijd leefden en werkten. Het was een zeer indrukwekkende rondleiding met nog intacte werktuigen.

Na het middageten in Wok City werd er koers gezet naar Halle. In het logistieke centrum Dassenveld, waar foto’s nemen verboden was, hadden de Okra-bezoekers het voorrecht om kennis te maken met de bevoorrading van de Colruyt-winkels, en hoe bewust duurzaam ze te werk gaan. Na de rondleiding was iedereen onder de indruk van dit proces. De snelheid, de megagrote diepvries van -25 graden waar mensen in werken, en de geautomatiseerde winkelbakken, de leden hadden ogen te kort. Bij het naar huisgaan mochten ze nog een presentje in ontvangst nemen van de Colruyt Group. Het was een leerzame daguitstap.

Foto: Mathy Moonen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *