Overeenkomst voor 15 jaar tussen Center Parcs en investeringsmaatschappij LRM

Center Parcs heeft zich geëngageerd om minstens 15 jaar lang het luxueuze Terhills Resort in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem te gaan commercialiseren en managen. Dat blijkt uit de overeenkomst die hierover maandag 30 septemberwerd gesloten met investeringsmaatschappij LRM.

Zoals bekendgemaakt in 2017 zal LRM op de voormalige mijnsite van Eisden een vakantiepark bouwen met 250 villa’s, gelegen aan het water, te midden van de prachtige natuur. Center Parcs (Groupe Pierre & Vacances) stelde de kennis en expertise ter beschikking bij de ontwikkeling van het park en zal nu ook instaan voor de exploitatie. Het nieuwe project wordt bij Center Parcs in de markt gezet als ‘premium’, dus boven het niveau van de parken die het bedrijf vandaag al uitbaat in bijvoorbeeld Peer en Lommel.

Tom Vanham, CEO van LRM, zei maandag bij de ondertekening: “Het Terhills Resort, goed voor een investering van 75 miljoen euro, is een orgelpunt in een lang herbestemmingstraject van deze voormalige mijnsite. Groupe Pierre & Vacances Center Parcs is een beursgenoteerde internationale groep, succesvol in het runnen van vakantieparken en het aanbieden van unieke vakantiebelevingen. Ik ben zeer blij dat Center Parcs het park zal beheren en opnemen in haar portfolio. Met veel vertrouwen zal ik hen de sleutels van het Resort overhandigen.”

Pascal Ferracci, CEO van Center Parcs Europe, wil er 100% voor gaan: “Ik ben verheugd om officieel het partnership tussen LRM en Center Parcs te bevestigen. Terhills Resort wordt een nieuw park op het schap van Center Parcs. Het zal in de markt gezet worden als een premium park met duidelijke verschillen in beleving en aanbod in vergelijking met de bestaande parken.”.

De bouwwerken zijn intussen volop aan de gang. Er worden 2 casco houtskelet-woningen per dag opgeleverd, goed voor intussen 80 woningen. Maandag gebeurde ook de eerste spadesteek voor de bouw van de centrale faciliteiten. Er zullen 230 mensen rechtstreeks worden tewerkgesteld. In het voorjaar van 2021 zal het grote publiek er kunnen reserveren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *