Toekomst Lichtstoet Opoeteren onzeker

 

Het voortbestaan van de lichtstoet in Opoeteren hangt aan een zijden draadje. De organiserende vereniging, De Zeiver Lepkes, heeft laten weten de organisatie niet meer op zich te nemen.

De stoet, die gepland staat voor zaterdag 28 maart, zou de derde lichtstoet zijn die de Zeiver Lepkes organiseerde. Volgens HbvL wil de organiserende vereniging haar vingers niet meer branden aan de organisatie.

Of een andere organisatie het overneemt is nog onduidelijk. De lichtstoet in Opoeteren werd in 2018 verboden, vanwege overmatig drankgebruik en onregelmatigheden bij de eerste editie in 2017. Toch wist de vereniging het stadsbestuur van Maaseik en de politiediensten te overtuigen om de organisatie beter aan te pakken. Dat resulteerde in een sfeervolle lichtstoet, begin dit jaar, misschien wel de laatste in Opoeteren.

Foto: Will Verhees

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.