Toekomst zwembaden De Aquadroom en De Haeg verzekerd

De gemeenten Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem hebben een akkoord bereikt om hun intergemeentelijk samenwerkingsverband, dat instaat voor het beheer en de uitbating van zwembad Aquadroom in Maaseik en zwembad De Haeg in Dilsen-Stokkem, voor 15 jaar te verlengen.

De oprichting van de intercommunale dateert al van 1968 en werd een eerste keer verlengd in 1998. De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen de drie gemeenten loopt af op 9 november 2019. De afgelopen maanden werd er druk overlegd en kwam er een nieuw samenwerkingsakkoord tot stand, dat inmiddels al werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Kinrooi. De overige twee gemeenteraden spreken zich ook nog deze maand uit over het voorstel. Dan is het uiteindelijk aan de Algemene Vergadering van 5 november 2019 die definitief beslist over de verlenging en de statutenwijziging.
De zwembaden in zowel Maaseik als Rotem bereiken een groot doelpubliek, niet alleen in het kader van het schoolzwemmen maar zeker ook op recreatief vlak. Het was dus in ieders belang deze twee zwembaden verder te kunnen blijven uitbaten.

De lokale besturen vinden het belangrijk deze publieke dienstverlening te kunnen aanbieden aan hun inwoners. De voorbije weken hebben we heel constructief samengewerkt om te komen tot een nieuwe overeenkomst, waardoor de toekomst verzekerd is.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst loopt voor 15 jaar. De stad Maaseik draagt 51,34 % van de uitbatingskosten, de stad Dilsen-Stokkem 30 % en de gemeente Kinrooi 18,66 %. Een verdeelsleutel die onder meer gebaseerd is op de verhouding inzake inwonersaantallen, schoolzwemmers en gebruikers.

Naast de jaarlijkse bijdrage in het intergemeentelijk samenwerkingsverband zal de stad Dilsen-Stokkem ook de kosten voor de noodzakelijke renovatie van het zwembad in Rotem op zich nemen. “De stad is eigenaar van het gebouw en vindt het belangrijk dat onze schoolgaande kinderen en jongeren, maar eveneens de lokale recreatieve zwemmers en vele verenigingen ook in de toekomst in Rotem terecht zullen kunnen. We gaan nu samen met Fluvius bekijken hoe we een zo duurzaam mogelijke renovatie tot stand kunnen brengen”, aldus burgemeester Sofie Vandeweerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *