Vijfde auto-slalom van Kinrooi

Op 13 oktober richt Nationale Renstal Trommelke vzw al voor de vijfde maal de Auto-Slalom van Kinrooi in. Het parcours is gelegen op het Industrieterrein Leuerbroek en door de uitbreiding van de industriezone, over een gedeeltelijk vernieuwd parcours.

Wie nog nooit auto-slalom heeft gezien enige uitleg: Dit kan men een beetje vergelijken met de slalom discipline bij skiën. Er is één essentieel verschil en dat is dat in de auto-slalom je de poorten niet mag raken. Een poort raken of een poort missen levert straftijd op, met andere woorden, de slalom is geen snelheidsproef maar een behendigheidsproef. Alles draait om behendigheid.
Afhankelijk van het aantal deelnemers, zullen er drie of vier reeksen gereden worden.

De auto-slalom van Kinrooi is de laatste proef van het VAS Slalom kampioenschap (Vlaamse Autosportfederatie) en ook al de laatste proef voor de L-Slalom Challenge, een challenge tussen slaloms in de provincies Luik en Limburg, vandaar de ‘L’. En we mogen natuurlijk ook niet het Limburgs Slalom Kampioenschap vergeten.

Wie na de laatste reeks de snelste tijd heeft gereden, mag zich uitroepen als laureaat van de auto-slalom van Kinrooi. Het wedstrijdcentrum is wederom gelegen in de gebouwen van Houthandel Vanhove, Leuerbroek 1046 -3640 Kinrooi.

Gestart wordt om 11.00 uur met de eerste reeks. Aan toeschouwers wordt gevraagd de verboden zone’s te respecteren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *