VtbKultuur Maaseik in de ban van de baksteen

 

VtbKultuur Maaseik was zopas op bezoek bij Steenfabriek Nelissen in Lanaken.

Dit bedrijf, dat begin van dit jaar verkozen werd tot ‘beste familiebedrijf van Limburg’ is een gevestigde waarde. De rijke geschiedenis van dit bedrijf begon bijna 100 jaar geleden toen Nelissen zich als familiebedrijf op de binnenlandse markt profileerde. Vandaag de dag heeft het bedrijf zich ontpopt tot een grote speler op de internationale markt met een omzet van 180 miljoen stenen en met een ruime keuze uit liefst 150 verschillende types baksteen.

In de showroom kregen de vtbKultuur-leden een rondleiding en konden we o.a. via touchscreens een gevel samenstellen qua type baksteen, kleur baksteen, dikte en kleur van de voeg….. modern, mooi en zeer interessant. Daarna kreeg het gezelschap een rondleiding in de fabriek waar ze kennis konden maken met het hele productieproces. Afgesloten werd met een lekkere kop koffie.

Foto: Jos Kalders

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.