Vzw Oost-Vlaamse Molens op bezoek in Kempen-Broek

Genspark Kempen-Broek is de moeite waard en zijn molenerfgoed zeker. Dat vonden ook de leden van de vzw Oost-Vlaamse Molens. Zij kwamen dan ook vol verwachtingen op bezoek in de Bocholter regio. Wat ze zagen, proefden en voelden, overtrof hun verwachtingen.

De dag begon met een busreis van Oost-Vlaanderen naar de Annamolen in Keent (Weert). Ze kregen een ontvangst met Limburgse gastvrijheid. Het lopende project “Molens vertellen een verhaal” van Molennetwerk Kempen-Broek, waarbij je met je smartphone en de gratis erfgoed-app het verhaal van de de molen kan horen en zien.Het zouden geen molenaars zijn als ze niet alles wilden horen over molens en molentechniek. De reis door het prachtige natuurgebied en het horen van de verhalen rond smokkel, den draad, bevers en everzwijnen werden gesmaakt.

Het middagmaal in de oudste watermolen van de Benelux in Reppel kaderde volledig in de dag. Een korte tocht langs de visvijvers en de oude pastorij gaf een overzichtje van Reppel als eeuwenoud dorp. In de Hamonter Napoleonsmolen ontvingen de molenaars hun collega’s met een demonstratie olie slaan en een bezoekje aan de molen in de stelling. Afgerond werd er op de watermolen de Voorste Luys in Bocholt, waar de molenaars het spel van wateren natuur vertelden. Er werd afgesloten met een drankje in het bijbehorende fietscafé. Beladen met toeristische folders, fietskaarten enzovoort trok de groep weer naar huis met het vaste voornemen om eens terug te keren naar deze prachtige ongekende regio.

Foto: Toon Verlaak

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *