Wereldwinkel Maaseik opnieuw actief

Ruim een jaar geleden moest de Wereldwinkel in Maaseik noodgedwongen haar deuren sluiten. Daardoor verdween de Wereldwinkel – die vele jaren door vrijwilligers werd gerund – definitief uit het straatbeeld in Maaseik. Pal tegenover de plek waar de Wereldwinkel gevestigd was, ontstaat nu een nieuw Fair Trade initiatief.

Het is in de vroegere hal van Verlaak op de Bosstraat, dat nu producten van de Wereldwinkel te koop zijn. Weliswaar alleen op zaterdag en in combinatie met de wekelijkse boerenmarkt.
Hierdoor ontstaat een win-win situatie, aldus initiatiefnemer Peter De Bruyn.

Een nieuw stukje Wereldwinkel verrijst in Maaseik en de hal van de boerenmarkt kan langer openblijven. Zowel op zaterdag als op koopzondagen in de binnenstad van Maaseik. Bovendien wordt hierdoor deze wereldwinkel zelfbedruipend, wat eerder uitzondering dan regel is.

“We vragen niet – zoals in het verleden – financiële tussenkomst aan het gemeentebestuur. We willen graag met de stad Maaseik samenwerken op economische basis. Door bijvoorbeeld wijn van de lokale Wereldwinkel aan te schaffen voor recepties of door het kopen van Fair Trade cadeaus”, aldus De Bruyn, die hoopt opnieuw vrijwilligers warm te kunnen maken voor Wereldwinkel Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *