Werkzaamheden Nieuwe Markt Weert starten maandag

Nieuwe Markt Weert

Op maandag 7 oktober wordt er gestart met de vernieuwing van de riolering op de Nieuwe Markt. Gelijktijdig worden er ondergrondse bakken aangelegd om bomen in te kunnen planten. Daarnaast worden er op de markt zogenoemde ‘spelaanleidingen’ voor kinderen geplaatst.

Wethouder Martijn van den Heuvel; ‘Helaas kwamen we er vorig jaar achter dat de aanleg van nieuwe bomen niet ging zonder dat eerst de slechte riolering zou worden vervangen. Dat was een tegenvaller. Ik had de werkzaamheden graag afgerond voordat de Muntpassage gereed was. Gelukkig hebben we dit kunnen bespreken met de ondernemers. Nu worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Daarmee voorkomen we overlast. Uiteindelijk wordt het een prachtig, sfeervol plein met spelelementen voor kinderen. Met de aannemer zijn goede afspraken gemaakt zodat de werkzaamheden op 30 november zijn afgerond.’

De drie kastanjebomen op de Nieuwe Markt worden gekapt. Deze bomen staan boven de riolering, waardoor hier niet aan gewerkt kan worden. Daarnaast zijn deze bomen ziek, waardoor de levensduur nog maar beperkt is. De kap van de bomen vindt plaats op woensdag 9 oktober. De brandweer heeft gevraagd of ze in het kader van een oefening mogen assisteren met kappen. Deze oefening start om 19.00 uur.

De aanplant van de bomen in de binnenstad is belangrijk voor de leefbaarheid. Ze verkoelen de omgeving, produceren zuurstof, vangen fijnstof af en slaan CO2 op. De bomen geven de Nieuwe Markt ook meer sfeer. Het regenwater dat valt op het dak van de Munt wordt afgekoppeld van het rioleringsstelsel. Dit schone regenwater wordt ondergronds afgevoerd naar de bomen. Op deze wijze krijgen de bomen op een natuurlijke wijze voldoende water en het rioleringsstelsel wordt ontlast.

De werkzaamheden duren tot 30 november. Voor vragen of andere zaken is de aannemer tijdens de werkzaamheden bereikbaar in het pand Nieuwe Markt 2c.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.