Reuze-N-feesT houdt geslaagde generale repetitie

Meer dan 100 vrijwilligers hebben vrijdagavond 1 november genoten van de generale repetitie van het Reuze-N-feesT, dat vanavond in Molenbeersel zal worden gehouden.

Vanavond wordt in de straten van Molenbeersel met het Reuze-N-feesT een mooie sfeer gecreeerd. 2019 is immers een drievoudig jubileumjaar voor de molens in het dorp.

De Zorgvliet viert een 100ste en 200ste verjaardag. De huidige molen staat er 100 jaar en 200 jaar geleden werd de voorganger gebouwd, een houten zestienkanter. De Keijersmolen bestaat dit jaar 150 jaar. Het Reuze-N-feesT wordt een feest voor Molenbeersel en omgeving dat georganiseerd wordt door en voor de verenigingen van Molenbeersel. De opbrengst van het feest gaat dan ook naar de deelnemende verenigingen.

In februari kwamen vierentwintig verenigingen van Molenbeersel samen op een infovergadering. Het idee om in de herfst dit feest te organiseren werd zeer positief onthaald. Er was een grote bereidheid om te helpen en te ondersteunen. Ideeën werden voorgesteld en bijgestuurd. Een stuurgroep werd opgericht om de organisatie verder uit te werken.
Het Reuze-N-feesT wordt een dorpsfeest op een parcours tussen de twee molens. Verhalen en het geheugen van Molenbeersel zullen op een ludieke wijze gebracht worden. Van 17.00 tot 22.00 uur kan men anderhalve kilometer wandelen langs verschillende locaties met straattheater gebracht door Popcorn producties, KVLV, gastacteurs en poppentheater ‘Plansjet’ met de voorstelling ‘bal POPulaire’. Op verrassende plaatsen en achtergronden krijgt men projecties van onder andere Hendrik Meulen over het feesten vroeger in Molenbeersel, een animatie over de geschiedenis van de windmolen, het leven vroeger op een boerderij in Molenbeersel. Ergens anders krijgt men speelse, feestelijke en ongewone beelden die een gebouw en zijn omgeving een andere betekenis en uitstraling geeft. Met een smartphone kan men op statische borden levende beelden tevoorschijn brengen. Oude spelen worden uit de kast gehaald en de fanfare brengt een greep uit hun eigen repertoire van de jaren dertig tot nu.

Eten en drinken is er zoals het op een dorpsfeest past. In een tent voor de gerestaureerde benedenverdieping van de Zorgvlietmolen komt men in het molen-muziek-café. Men kan er keuvelen en meezingen met de oudste klassiekers begeleid met accordeonmuziek. Op de hemelse klanken van Magic Guitar en beelden, klank van foute muziek kan men hier zingend verder vieren tot in de late uurtjes.

In het cultureel centrum ‘De Stegel’ eindigt het feest op een uitbundige wijze met de ReuzeNfuiF samen met de band Hiccup en dj’s van Molenbeersel.

Foto: Frank Vandepoel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *