Volg ontwikkelingen Watertoren Bree via website

Het stadsbestuur van Bree schreef in 2018 een wedstrijd uit voor de herbestemming van de iconische watertoren in art-decostijl in het stadspark. Het ontwerp van Architectenbureau Kanaal Zuid kwam als winnaar uit de bus. De ontwikkelingen rondom de watertoren zijn online te volgen.

De watertoren wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe invulling als woning boven een polyvalente ruimte.

De watertoren van Bree werd opgericht tussen 1938 en 1940 en staat in stadspark ‘Boneput’ aan de rand van de stad. De toren is gebouwd in art-decostijl en is omgeven door groen. Jaren geleden werd de toren uit dienst genomen en sindsdien staat het gebouw te verkommeren.

Bij de ontwerpwedstrijd voor de herbestemming van het gebouw, werd het ontwerp van architecten Tom Zegers en Natalie Martens door het stadsbestuur van Bree als beste beoordeeld. Beide architecten hebben vele jaren ervaring in restauraties en herbestemmingen van diverse monumenten en zien dit project als een nieuwe (persoonlijke) uitdaging.
De nieuwe functie van de watertoren zal dubbel zijn: een volwaardige woning (in en rondom het waterreservoir) boven een open ruimte die kan dienen voor ‘cultureel polyvalent gebruik’.

“De watertoren wordt de culturele poot op de Boneput en is een goede aanvulling op het bestaande aanbod van sport, recreatie en polyvalente ruimtes op de site. Het is dan ook ideaal dat deze functie gehuisvest is in een iconisch gebouw met uitgesproken waardevolle architectuur”, aldus het ontwerpteam.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *